Voorbereidingen

Lieve lezers,

Voor er eenmaal een boek is, gaat er eerst heel veel werk aan vooraf. Als schrijver, of auteur als u dat liever hebt, blijft het niet bij het schrijven van een manuscript alleen. Zelf ben ik nogal warrig, ik schrijf vanuit mijn gevoel, dus zoals het in het mijn hoofd zit zo tik ik het op mijn laptop. Met als gevolg dat sommige zinnen totaal niet leesbaar zijn, en er nog al eens wat d-t-foutjes worden gemaakt. Ik mag dan wel schrijver zijn, maar ik heb geen Nederlands gestudeerd. Simpele dingen die ik op school heb geleerd over 't kofschip zweven ergens ver weg in mijn gedachten. Als ik eenmaal aan het schrijven ben heb ik gewoon geen zin op bij elk woord dat ik tik oeverloos te hoeven nadenken hoe dat ook alweer zat. Ik wil gewoon mijn hersenspinsels op papier hebben!

Maar ja een boek moet natuurlijk wel leesbaar zijn, dus er moet gecorrigeerd worden. Ik plaatste een oproepje op Facebook voor iemand die mij zou willen en bovenal zou kúnnen helpen. Vrienden deelde het en zo kwam ik in contact met iemand uit mijn eigen woonplaats. Zo simpel is het dus eigenlijk. Lang leve Sociale Media!

Ook moet het manuscript, tenminste dat van mij, een beetje normaal geordend worden. Dat heb ik inmiddels gedaan, pagina's ingedeeld en alles voor zover netjes gezet. Dat scheelt met corrigeren ook enorm veel. Dan staat gelijk alles goed.

Ook moet ik nadenken over een cover foto of afbeelding en een auteursfoto. Die komt achterop het boek. Of ik daar blij mee ben is een ander verhaal, maar ja voor de lezers is het wel leuk een gezicht te hebben bij de schrijver van het boek. Dat maakt het toch iets meer persoonlijker, als je er een plaatje bij hebt. Ik heb niet lang na gedacht over de cover en de foto, mijn oudste dochter van veertien, wil later fotograaf worden en is al aardig aan het hobby'en. De eventuele coverfoto, ik weet nog niet zeker of die ook echt goedkeuring vanuit de uitgeverij krijgt, heeft zij geschoten op tweede kerstdag toen wij een wandeling maakte. Het is een mooie treffende foto die wat mij betreft uitstekend bij het boek past. De auteursfoto is een ander verhaal, ik sta niet graag op de foto, foto's en ik dat zijn geen vrienden voor het leven zullen we maar zeggen. Maar dochterlief zet met trots haar moeder op de foto.

'Lachen mam, niet zo met je ogen knijpen, nou mam nu kijk je raar', dat soort teksten schreeuwde ze mij toe. Er zaten een aantal leuke tussen. Het resultaat van welke ik heb gekozen voor achterop het boek is hiernaas ookt te zien bij auteur. Ik zal bij dit bericht een andere toevoegen, gewoon voor de gezelligheid en omdat ik vind dat mijn dochter toch wel mooie foto's kan maken als beginnend fotograaf!

En zo zie je, voordat je een echt boek in handen hebt moet er heel veel werk gebeuren. Maar het is enorm leuk om er zo mee bezig te zijn!

Keep you posted

Liefs, Astrid


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Voorbereidingen

Nieuw boek in aantocht!

Te lang geleden

Vraag voor de lezers...

Interview

Promotie van mijn boek