Promotie, de kracht van Sociale Media

"Gefeliciteerd, wij gaan uw manuscript uitgeven!" Dat is wat je als schrijver het allerliefst wil horen. Een belangrijk deel van het uitgeefproces is de promotie van je nieuwe boek. En dat is nou juist één van de dingen die ik het aller moeilijkst vind.

Iets op papier zetten kan iedereen, dat het dan goed genoeg wordt bevonden om er dan ook daadwerkelijk een boek van te maken gebeurd niet iedereen. Promotie maken lijkt niet zo heel moeilijk, maar dat is het wel. Want hoe voorkom je dat je bij je vrienden overkomt als een 'ouwezeur' als je voor de zoveelste keer weer iets deelt op sociale media?

Vandaag de dag kunnen we niet meer zonder Facebook, twitter whatsapp, instagram en noem het allemaal maar op. Het is een groot deel van ons leven, ons sociale leven geworden. Dus is het logisch dat je die middelen inzet om promotie te maken. Maar dat lukt je natuurlijk niet alleen. Om meer mensen te bereiken dan alleen je volgers op Twitter en je vrienden op Facebook zullen je berichten gedeeld moeten worden. Ook een aparte pagina maken op Facebook lijkt een geweldig idee maar daar zitten ook addertjes onder het gras. Die pagina's verschijnen niet meer automatisch in je tijdlijn als er niet geliked of gedeeld wordt. Dus bereik je dan nog steeds zoveel mensen als je zou willen? Ik denk van niet, alleen door het delen van vrienden en daar weer vrienden van en dan daar weer vrienden van enzovoorts bereik je de meeste mensen. Maar niet iedereen wil dat dus dat is ook weer iets moeilijks.

Maar ik ga graag de uitdaging aan:

Wie helpt mij op alle manieren die je kan bedenken om deze blog en mijn auteursblog zoveel mogelijk te delen?! Probeer zoveel mogelijk mensen te bereiken op welke ludieke manier dan ook! Lukt het je ook nog dat mensen zich via de blog inschrijven voor de éénmalige promotiemail?' Dan ben ik je uit de grond van mijn hart zeer dankbaar. Ik ben namelijk erg nieuwsgierig wat de kracht van sociale media teweeg kan brengen. Want dat lees je heel vaak, en ik ben benieuwd hoe dat is om te ervaren! Onderaan dit artikel is het rechtstreeks te delen op je eigen kanalen!

Dankjewel!

Liefs Astrid


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Promotie, de kracht van Sociale Media

Nieuw boek in aantocht!

Te lang geleden

Vraag voor de lezers...

Interview

Promotie van mijn boek