Dansende letters

Lieve lezers,

Nadat je zelf voor duizendste keer je eigen manuscript hebt gelezen dansen de letters voor je ogen. Toch is het elke keer opnieuw weer een eye-opener. Want hoe stom het ook klinkt, elke keer als je leest dan lees je toch weer 'nieuwe' dingen of dingen waarvan je denkt: Goh heb ik dat ook opgeschreven. Nou lees je de ene keer intensivier dan de andere keer. Het geeft op den duur een beetje hetzelfde effect als dat je Home Alone voor de honderdste keer moet kijken tijdens de kerstdagen. Je weet hoe het afloopt. En dat is natuurlijk vrij logisch als het je eigen werk is. Zou niet best zijn als je niet zou weten hoe je eigen boek afloopt. Nou heeft mijn boek een open einde, er komt zeker een vervolg. Misschien wel twee. Wie zal het zeggen. Ik ga in elk geval door met het verhaal op te schrijven.

Het lezen dus, vanvond had ik weer een 'doorlees sessie' . De nodige gekke kronkels van mijn gedachten weer recht kunnen trekken. Uiteraard met hulp. En dat geeft toch uiteindelijk ook wel een goed gevoel. Opweg naar een prachtig resultaat. Of het echt lukt een boek te maken die honderd procent zonder fouten is? Ik vraag het me af, want ook in de meest gevestigde bestsellers, bijvoorbeeld de trilogie Fifty Shades, ontdek ik nog wel eens een klein foutje. Natuurlijk is het storend, maar over sommige dingen lees je ook heen. Het is maar net hoe je boek leest, met intresse voor het onderwerp of verhaal of echt als moraalridder die op zijn paard opweg is om echt de ene verkeerd geplaatste komma op te sporen. Het is maar waar je prioriteiten liggen natuurlijk. Dat neemt niet weg dat een boek nagenoeg foutloos moet zijn. Je kan het je als uitgever en auteur gewoon niet permiteren een boek vol fouten op de markt te brengen. Ook al blijven we allemaal mensen en is een foutje maken menselijk!

Ik kijk nu alweer uit naar de volgende keer dat ik mijn eigen manuscript weer mag lezen. Al moet het tweeduizend keer voor het beste resultaat!

Liefs Astrid

P.S. We komen steeds dichter bij het punt van verschijning! Schrijf je je nog in voor de eenmalige mail op de dag dat het boek verschijnt?!! Het kan op deze pagina via de button inschrijven of via een Priveberichtje op mijn Facebook! Doen hoor! ;-)


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Dansende letters

Nieuw boek in aantocht!

Te lang geleden

Vraag voor de lezers...

Interview

Promotie van mijn boek